Op deze pagina vindt u een overzicht van therapeuten buiten Waddinxveen. Deze therapeuten zijn wel aangesloten bij Extra zorg Waddinxveen
maar doen niet mee aan de activiteiten die door Extra zorg Waddinxveen worden georganiseerd. Wel ondersteunen zij het motto van Extra zorg Waddinxveen: verbinding en samenwerking. U vindt deze therapeuten op onze website terug omdat wij ook graag buiten Waddinxveen willen verbinden en samenwerken.

Reggie Jansen, AcupuncturistReggie Jansen

Website: www.acupunctuurreggiejansen.nl
Email: reggiejansen@planet.nl
Opleiding en werkervaring: Japanse en Chinese acupunctuur, Massagetherapie Holos. Ik heb een eigen acupunctuurpraktijk sinds 1999. 

Mijn praktijk: Na een intakegesprek waarin we uitvoerig uw hulpvraag bespreken, begin ik met het stellen van een diagnose. Dit doe ik door middel van een aantal checkpunten op het lichaam en daarna door het voelen van de Chinese pols. Na de diagnose vangt de behandeling aan: eerst een Japanse techniek, daarna veelal een paar naaldjes om het geheel te versterken.
Met wat voor soort klachten kunt u bij mij terecht: Hoofdpijn, darmproblemen, een kinderwens, spier- en/of gewrichtsklachten, hormonale problemen, astma, huidaandoeningen.


Ingrid Schillevoort, Remedial Teaching, studiebegeleiding en trainingIngrid en Vincent Schillevoort

Website: www.ertee.net
Email: info@ertee.net
Opleiding en werkervaring: PABO, Post HBO remedial teaching, Practitioner NLP, Master Practitioner NLP, Docent Instrumenteel Verrijkings Programma, diverse nascholingen op het gebied van leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen, kinder psychiatrische beelden en professional organizing. 
Ik heb van 1994 tot 2004 als lerares op een Montessori basisschool gewerkt en sinds 2001 werk ik als zelfstandig gevestigd Remedial Teacher.

Mijn praktijk: Ik begeleid kinderen en adolescenten met leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen door vakinhoudelijk aan het werk te gaan, psycho-educatie aan te bieden en meta-cognitieve vaardigheden aan te leren c.q. verder te ontwikkelen. Deze meta-cognitieve vaardigheden verbeteren niet alleen de leerprestaties, maar ook het algehele functioneren, de zelfstandigheid en het sociaal-emotionele welbevinden. Ook ondersteun ik ouders bij gesprekken op school en geef ik adviezen m.b.t. doubleren, opstromen en afstromen. Daarnaast bied ik ondersteuning en geef ik adviezen aan mensen die moeite hebben met opruimen, administreren, agenderen en huishouden.
Met wat voor soort klachten kunt u bij mij terecht: leerproblemen, hoogbegaafdheid, laagbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie, ontwikkelingsproblemen, AD(H)D, autisme spectrum (ASS), syndroom van Down, gedragsproblemen.


Diny Hagedoorn, Regenesis Healing en KinesiologieDiny Hagedoorn

Website: www.praktijkfeelfree.nl
Email: praktijkfeelfree@gmail.com
Opleiding en werkervaring: MBO opleiding tot verpleegkundige, HBO opleiding tot wijkverpleegkundige, Landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffer (LOTUS), Touch for Health, Stress Release, Woordblind, Leefblind, Regenesis Healing. 
Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik 7 jaar met veel plezier gewerkt in de geestelijke gehandicaptenzorg. Vervolgens heb ik 3 jaar gewerkt als wijkverpleegkundige. Sinds 2003 ben ik 14 jaar aan het werk als freelance-LOTUS bij bedrijven, scholen en EHBO-verenigingen. Dit doe ik nog steeds naast het werk in mijn praktijk. In 2015 ben ik, na het volgen van verschillende opleidingen en workshops, gestart met mijn eigen praktijk in Gouda. Hier werk ik met veel enthousiasme met Regenesis Healing en Kinesiologie.

Mijn praktijk: Wil je ook zo vrij zijn als een vogel? Bevrijd van klachten die een belemmering vormen om je leven op jouw manier in te vullen? In mijn praktijk help ik je hierbij met een energetische methode die het zelfherstellend vermogen krachtig stimuleert. Ik werk met een combinatie van Regenesis Healing en Kinesiologie. 
Met wat voor soort klachten kunt u bij mij terecht: ik kan je helpen bij zowel lichamelijke als psychische / emotionele klachten of een combinatie daarvan. Bij lichamelijke klachten kan je denken aan rug- spier- en gewrichtsklachten. Bij psychische klachten kan je denken aan stress, blokkerende overtuigingen en fobieën, maar ook bijvoorbeeld problemen rond hoogsensitiviteit. Ook onverklaarbare klachten zijn vaak succesvol te behandelen. Het is bij mij niet nodig om, zoals bij een psycholoog, van alles 'op te rakelen'. Regenesis en Kinesiologie zijn goed te combineren met reguliere geneeskundige behandelingen en andere alternatieve behandelmethodes.


Christien Grotentraast, Stress- en TraumatherapeutChristien-web.jpg

Website: www.heeljij.nu
Email: christien@heeljij.nu
Opleiding: Stress-Release, The Love Method®, PSYCH-K®, Orthomoleculaire Voeding- en Suppletie Adviseur,  Psycho Sociale Basiskennis, Medische Basiskennis, Massagetherapie, Sportmassage.
Werkervaring: In mijn praktijk voor massagetherapie liep ik aan tegen het feit dat ik de klachten van mijn cliënten prima kon behandelen, maar dat ze vaak na een aantal maanden weer terug kwamen. Mijn conclusie was dan ook: er moet nog een diepere oorzaak zijn van de klachten en die diepere oorzaak ligt in stress. Vanaf het moment dat ik die meeneem in mijn behandelingen, bereik ik betere en duurzamere resultaten. Mijn cliënten ervaren meer rust, vrede, blijheid en geluk in hun leven. Er is meer balans, ze staan steviger in hun schoenen, ze zijn minder hard naar zichzelf en milder naar hun omgeving. Hun fysieke gezondheid gaat vooruit, ze hebben vrede met hun verleden; de herinnering is er nog wel, maar het is niet belangrijk meer, ze hebben het los gelaten.

Mijn praktijk: 
Het aloude spreekwoord: “Dat is de aard van het beestje.” blijkt helemaal niet waar te zijn. Het blijkt wel degelijk mogelijk (oude) pijn te helen, trauma’s te transformeren, belemmerende gevoelens en gedachtes om te buigen naar helpende gevoelens en overtuigingen. Zodat je geen last meer hebt van dat stemmetje in je hoofd, alle oude stress, oud zeer, en trauma’s. Deze diepgaande veranderingen worden bereikt met hele simpele fysieke oefeningen die iedereen kan doen. Zonder urenlange herbeleving van nare herinneringen en met een blijvend resultaat.
 


Irmgard Odijk, ErgotherapeutIrmgard-web3.jpg

Website: www.irmgardodijk.nl
Email: ergotherapie@irmgardodijk.nl
Opleiding en werkervaring: HBO ergotherapie en aanvullende post-HBO opleidingen o.a. ‘Sensorische integratietherapie’, ‘Sensorische integratietherapie en autisme’, ‘Oriëntatie en Mobiliteitstrainer’ (taststoktrainingen, fietstrainingen en trainingen openbaar vervoer aan mensen met een lichamelijke beperking), ‘Ergotherapie en dementie’, ‘Ergotherapie bij chronische pijn’, Healer opleiding Essencecollege. 
Al ruim 22 jaar werk ik als ergotherapeut. Ik heb in diverse omgevingen gewerkt:  verpleeghuizen, ziekenhuizen, revalidatiecentra, Mytylscholen, Medisch kinderdagverblijven  en instellingen voor verstandelijk gehandicapten  en autisten. Ruim 14 jaar heb ik gewerkt in de revalidatie voor blinden en slechtzienden.
Eind 2017 ben ik mijn eigen ‘Ergotherapiepraktijk Irmgard Odijk’ in Gouda gestart.

Mijn praktijk: Als ergotherapeut behandel ik hulpvragers van 0 tot 100 jaar en begeleid ik hun partners, ouders en leerkrachten.
Behandeling aan huis, op school, de opvang of op uw werkplek is mogelijk. Ergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar vergoed door uw ziektekostenverzekeraar vanuit het basispakket.

Wat is ergotherapie?
Ergotherapie heeft als doel mensen met een beperking zo goed mogelijk hun dagelijkse activiteiten uit te laten voeren, ongeacht de klachten. Of uw klachten lichamelijk of psychisch zijn, net ontstaan zijn, aangeboren of chronisch, dat maakt niet uit. Als ze uw leven beperken, als u niet meer kan doen wat u zelf wilt doen, dan kan ik u met ergotherapie helpen. Tijdens een intake-gesprek bespreken we waar u tegenaan loopt. Dit kan zijn binnen zelfverzorging (bijvoorbeeld wassen of aankleden), het huishouden, vervoer, werk of studie. Samen bekijken we of u het middels training, hulpmiddelen en/of aanpassingen in de woon- of werkomgeving wél weer zelf zou kunnen doen. Ik begeleid u bij de eventuele aanschaf of aanvraag van hulpmiddelen zoals een rolstoel, scootmobiel of woningaanpassing.

Mijn specialisme is de kinderergotherapie. Daarbinnen richt ik me op kinderen met een ontwikkelingsachterstand, problemen in de sensorische informatieverwerking, sociaal-emotionele problemen en kinderen met communicatieve, fysieke of cognitieve problemen:

 • Denk aan moeilijkheden in zelfverzorgingstaken (aan- en uitkleden, knopen en ritsen gebruiken, eten en drinken, tandenpoetsen, naar het toilet gaan, veterstrikken,etc.);
 • Een slordig handschrift, een onjuiste pengreep of te snel of te langzaam schrijven;
 • Moeite met knutselen, knippen, kleuren, plakken;
 • Moeite met zitten (aanpassen/aanvragen van meubilair voor thuis of in de klas);
 • Overgevoeligheid voor geluiden, aanraking, kleding, licht;
 • Problemen met alertheid en aandacht, moeite met concentreren;
 • Problemen met opruimen, zoeken, plannen, organiseren en structureren;
 • Onhandige motoriek; vallen, struikelen, omstoten.

Selina Plaat, Bewust moederschapSelina-Plaat.jpg

Website: 
www.bewustmoederschap.com
Email: info@bewustmoederschap.com
Opleiding en werkervaring: MBO Verpleegkunde, HBO Pedagogiek, Gezinscoach van Dreamchild. Acht jaar werkzaam geweest in de GGZ. Na een aantal cursussen en een opleiding tot alternatief gezinscoach ga ik doen waar echt mijn hart ligt. (Aanstaande) moeders begeleiden bij bewustwording, kennis en inzichten over onderwerpen die relevant tijdens deze periode in het leven.

Mijn praktijk: 
In de vorm van een groepsaanbod of individueel.

Zwangerschap:

 • Moeder bewust maken van hun eigen emoties en de invloed hiervan op hun (ongeboren) kindje
 • Kennis delen over onderwerpen als hechting, verbinding maken met je (ongeboren) kindje, oxytocine, het geboorteplan en het 4e trimester
 • Met vertrouwen je bevalling ingaan
 • Het bewustzijn van je (ongeboren) kindje

Geboorte:

 • Aandacht voor het geboorteproces en aandacht voor de verwerking als gezin
 • In samenwerking met een fotograaf heb ik een pakket ontwikkelt om de geboorte te fotografen en deze na te bespreken. Op deze mooie manier kan de geboorte verwerkt worden door het hele gezin. Als er nog meer begeleiding is dan bied ik dit ook. Ik werk met de geboorte foto’s en met je geboorte in kaart, hierdoor wordt ook het geboortepatroon duidelijk van de geboorte

Moederschap:

 • Als je merkt dat je zelf geraakt wordt door het gedrag wat je kind vertoont kunnen we hier de achterliggende oorzaak van achterhalen en dit loslaten, zodat je ontspannen naar je kind kan kijken
 • In het groepsaanbod gaan we in op de manier waarop de geboorte je leven beïnvloed van jezelf en van je kindje, emoties en je kind als spiegel.​​​​​​​

Ellen van Baaren, Coach, loopbaanbegeleiderEllen van Baaren

Websitewww.stralendinspireren.nl
Email: info@stralendinspireren.nl
Opleiding: HBO Coaching & Training; HBO Personeel en Arbeid; HBO Sollicitatietraining Gecertificeerd “Aan de Slag” Coach (cursus gevolgd voor het leren geven van individuele en groepsgewijze actieve sollicitatietraining, 2010); HBO Jaartraining 2013 “Werken met Lichaamstaal” (o.a. familie-opstellingen en lichaamsgerichte oefeningen); Coachen van mensen met burn-out (2015), niet-aangeboren hersenletsel (2015); wet- en regelgeving 2e spoor WVP trajecten; werken met mensen met Kanker; persoonlijke ontwikkeling, coaching; kernkwaliteiten, mindfulness. Ontspanningsbehandelingen, waarbij ik gebruik maak van bio-dynamische cranio sacrale technieken, visualisatietechnieken en creatief leren denken. Sinds 1996 volg ik opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ontspanningstechnieken en vakgerichte scholing. Coaching in combi met ontspanningsbehandeling is ook mogelijk.
Werkervaring: Sinds 1996 verschillende functies gehad t.a.v. coachen en loopbaanbegeleiding.

Mijn praktijk: Ben je op zoek naar (ander) werk of zit je niet lekker in je vel en wil je meer uit je leven halen? Dan ben je zeer welkom in mijn praktijk voor coaching, sollicitatietraining en ontspanningstherapie in Waddinxveen. Ik ben o.a. re-integratie coach en gecertificeerd sollicitatietrainer en geef individuele loopbaanbegeleiding. Verder doe ik regelmatig outplacementtrajecten voor werknemers van diverse bedrijven (uit de profit en non-profit sector). Ik maak gebruik van diverse methodieken op het gebied van solliciteren, kernkwaliteiten, inspiratiebronnen, ontspanningstechnieken, familie-opstellingen. Vaak is er sprake van (faal)angst, weerstand voor veranderingen en kan ik je leren zelf keuzes te maken in het leven. Hierdoor krijg je veel zelfvertrouwen en haal je het beste uit jezelf. Velen zijn je al voorgegaan met succes!

Ik verzorg regelmatig lezingen over "Met plezier leren solliciteren" o.a. in verschillende vestigingen van Bibliotheek de Groene Venen en ik geef met veel plezier en goed resultaat de workshops “Ontdek je Passies” in twee delen. Deze laatste is ook als miniworkshop te boeken. Sinds kort organiseer ik de nieuwe workshop "Passie & Kleur/Inspiratie op weg naar succes" in samenwerking met Caroline Haan van Your Style/ID uit Gouda. Dit kan ook als onderdeel van een (outplacement) loopbaantraject worden ingezet, vraag s.v.p. naar de mogelijkheden.
Daarnaast geef ik inspirerende sessies bij organisaties.
Jongeren, van o.a. het Coenecoop College, met (faal)angst en/of studiekeuze-uitdagingen vinden ook hun weg naar mijn praktijk.


Ellen-Tine de Graaf-van der SpekEllen-Tine-web.jpg

Websitewww.hartvoorveerkracht.nl
Email: etdegraaf@gmail.com
Opleiding: Post Bachelor Coaching en Begeleiding, EMDR Master Practitioner, HBO Psychosociale Basiskennis, HeartMath Coach, HeartMath Groepstrainer, HeartMath training 'Stop emotioneel eten', Specialist Burn Out Coach, RET (Relatieve Emotieve Therapie), Gewichtsconsulent, Reiki.
Werkervaring: Vanaf 2000 intern coach/therapeut bij financiële instellingen. In 2016-2017 gastdocent hartcoherentie op de Hogeschool Leiden. Sinds april 2018 heb ik een eigen praktijk.​​​​​​​

Mijn praktijk: 
​​​​​​​
Oude patronen zitten soms zo ingesleten, dat er geen ruimte is voor nieuwe inzichten. Je persoonlijke ontwikkeling stopt en je houdt vast aan het oude, omdat je dat nou eenmaal gewend bent en het veilig voelt. Gevolg hiervan kan zijn dat je veel stress ervaart, overspannen wordt of zelfs in een burn out terecht komt. Ook kan er door chronische verveling of te weinig uitdaging een bore out ontstaan. Ik help je hierbij door coaching en therapie en of met behulp van hartcoherentie en andere methodieken die ik heb geleerd.

In andere gevallen kan het zijn dat je handelen en gedrag bepaald wordt door een nare of zelfs traumatische gebeurtenis. Uiteindelijk kan bij 'het oude' blijven resulteren in niet alleen geestelijke maar ook lichamelijke klachten. Wat hier goed bij helpt is EMDR.


Rian Geenen, energetisch therapeutRian-web.jpg

Websitewww.riangeenen.nl
Email: balans@riangeenen.nl
Opleiding: Energetisch therapeut bij Sonnevelt Opleidingen (in afronding)
Werkervaring:Ik heb voorheen in de bouw en ICT gewerkt. Na een aantal meditatiecursussen, workshops en zelfstudie heb ik de stap gemaakt om me om te scholen en de (HBO) opleiding tot Energetisch therapeut te volgen. Daarbij heb ik in 2019 de stap genomen om mijn eigen praktijk te openen.

Mijn praktijk: Ik kan je helpen bij het vinden van een balans. Een balans in lichamelijke, emotionele, psychische en spirituele gezondheid. Dit doe ik door het invoelen van de onderliggende boodschappen in jouw (onder)bewustzijn, terwijl we allebei op een stoel zitten, met beide benen op de grond. Ik vind het belangrijk dat je dit zelf gaat voelen, wat er in jouw lichaam en gedachtes omgaat, en hoe je hier zelf mee om kunt gaan. Van mij hoef je niet te veranderen, ik nodig je uit je eigen pad te lopen.