Christien Grotentraast, Stress- en TraumatherapeutChristien Grotentraast.jpg
Gouda

Website: 
www.heeljij.nu
Email: christien@heeljij.nu
Opleiding: Stress-Release, The Love Method®, PSYCH-K®, Orthomoleculaire Voeding- en Suppletie Adviseur,  Psycho Sociale Basiskennis, Medische Basiskennis, Massagetherapie.
Werkervaring: Na jarenlang hoboles te hebben gegeven aan een aantal muziekscholen, heb ik sinds 2006 een eigen praktijk. Eerst massage, toen massagetherapie. In 2013 ben ik, na diverse scholingen, van richting veranderd en sindsdien geef ik traumatherapie. Massagetherapie bleek symptoombestrijding en met traumatherapie kijken we naar de onderliggende oorzaak: stress, trauma of Trauma.

Mijn praktijk: 
Ik begeleid vrouwen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, om dat trauma te verwerken en los te laten. Dat doen we door middel van heel simpele fysieke oefeningen.
Reacties die ik vaak krijg na deze oefeningen, zijn:
 “Ach, het is eigenlijk ook al zo lang geleden. Nu kan ik mijn schouders erover ophalen.”
Of: “Ik ben het echt kwijt. Als ik mijn best doe om weer terug te denken aan dat moment, dan lukt dat bijna niet meer. Het doet me niets meer.”

Verder is bekend dat seksueel misbruik een grote impact heeft op het leven van het slachtoffer. Schaamte, schuldgevoelens, angst, minderwaardigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, achterdocht, problemen met relaties en intimiteit.

In een traject staan we stil bij al deze thema’s en onderzoeken we “Wat wil je wél?” Ook weer met simpele fysieke oefeningen gaan we dit integreren, zodat jij op al deze levensgebieden stappen zet.

Op mijn website vind je mijn e-book : Waar sta je nu? En waar wil je naar toe? Daarin staan 10 oefeningen om zelf al de eerste stappen in je herstel na seksueel trauma te zetten.