Hilde Pronk, Homeopaat
Waddinxveen

Websitewww.hildepronk.nl
Email: info@hildepronk.nl

Opleiding: In een ver verleden eerst VWO en daarna HTS informatica opleiding gedaan. Vervolgens een aantal jaar werkzaam geweest in automatisering, maar uiteindelijk toch mijn allereerste interesse, de homeopathie, achterna gegaan. In 2000 gestart met een 6 jarige opleiding aan de school voor Homeopathie in Amersfoort. het eerste jaar was een medische basis jaar en de 5 jaar daarna de homeopathie studie. Om de kwaliteit te borgen moet ik per jaar een aantal dagen homeopathie en medische nascholingen doen om "bij" te blijven in het vak. Dit wordt vanuit den Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (de beroepsvereniging) voorgeschreven. Ik heb nascholingen gedaan over o.a.: zwangerschap, bevalling en post partum, anorexia nervosa, hoofdpijn, depressie, kinderontwikkeling en ziekte bij kinderen, menstruatieklachten en EHBO.
Ook in de sport als biatlon coach heb ik veel ervaring opgedaan met sportblessures en wondverzorging. In 2016 heb ik een jaar uitgebreide medische nascholing gedaan. Reden hiervoor was dat er nieuwe richtlijnen vanui de zorgverzekeringen waren opgesteld. In 2017 heb ik homeopathie nascholing gedaan over infectieziekten, immuniseren en over verschillende methodieken binnen de homeopathie. Deze onderwerpen hebben mij veel inspiratie gegeven.
Ik doe werk waar ik veel plezier in heb en waar ik heel veel energie van krijg. Ik vind het altijd heel bijzonder als ik kan bijdragen aan de gezondheid en daarmee het levensplezier van anderen.

Werkervaring: In 2007 ben in begonnen met mijn praktijk voor klassieke homeopathie in Waddinxveen.

Mijn praktijk: In een gesprek gaan we natuurlijk praten over de klachten die u heeft. Maar ook praten we over wat u zoal heeft meegemaakt en wat grote breekpunten zijn geweest in uw leven. We praten over de dingen die uw leven de moeite waard maken, maar ook over de dingen die spanningen geven. Kortom, we praten over u.  Aan de hand van dit gesprek zoek ik een passend homeopathisch middel. Dit middel spreekt uw zelfgenezend vermogen aan, daardoor kan de verstoring worden opgeheven en zullen uw klachten minder worden en kan het leven weer geleefd worden. Voor meer uitleg nodig ik u uit om op mijn website te kijken bij het stukje “ziekte en gezondheid”.

Met wat voor soort klachten kun je bij mij terecht:  Ik help mensen graag verder in hun zoektocht naar gezondheid. Mensen vragen mij wel eens naar mijn specialisme, mijn specialisme is homeopathie. Dat is dus het meest gelijksoortige middel zoeken bij de persoon die bij mij komt met alle klachten die hij heeft. Dus kun je, als gevolg daarvan, met veel klachten bij mij terecht. Voorbeelden zijn; psychische problemen zoals depressies, rusteloosheid, angsten, trauma's, bij chronische problemen zoals hoofdpijn en migraine, huidproblemen, slapeloosheid, ontstekingen, reumatische klachten, COPD, menstruatiestoornissen, vermoeidheid, hormonale problemen, bij acute klachten zoals oorontsteking (bijvoorbeeld bij kinderen), griep, koorts, ongevallen, spierscheuringen en sportblessures maar ook bij zwangerschap en bevalling en het herstel erna.

“Laat tijdens de behandeling even jouw klacht mijn zorg zijn.”

Leave a comment