Erika Vlasman, Orthomoleculair therapeut en Master OERsterk Coach
Waddinxveen

Website: www.voeding4fit.nl
Email: info@voeding4fit.nl

Opleiding en werkervaring: Apotherkersassistente (openbare en ziekenhuisapotheek), docent MBO (sport en bewegen), EHBO-instructeur, Sport- en ontspanningmasseur, ambulancechauffeuse, medische en psychologische baiskennis, Ortholeculair Epigenetisch Therapeut, OERsterk coach en medisch thermografe.

Mijn praktijk:
Orthos (vanuit het Grieks) betekent: juist, recht, gezond. Moleculair staat voor: de moleculen betreffende (in de cellen). Epigenetica staat voor: de invloed van ervaringen en omgeving.
Vanuit de orthomoleculaire therapie kijk ik dus wat de cellen in het lichaam nodig hebben om goed te kunnen functioneren en zo het lichaam weer gezond te krijgen of te houden.

Ik ben gefascineerd door het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Toch gaat er in de huidige tijd veel mis in gezondheid van lichaam en geest. Veel mensen lopen rond met (vage) klachten als vermoeidheid, prikkelbaarheid, spier- en gewrichtspijn of depressieve gevoelens. Volgens de huisarts of specialist zijn er geen afwijkende waardes in het bloed te vinden en lijkt er niets aan de hand. Dat klinkt logisch, maar is het niet. De klachten zijn er niet zomaar, er is iets aan de hand! Mijn praktijk is gericht op het stoppen van ontstekingen. In mijn visie zijn is er in heel veel gevallen sprake van een chronische (laaggradige) ontsteking. Denk hierbij aan hooikoorts, spierpijn, hoge bloeddruk en diabetes type II, maar er zijn veel meer klachten of symptomen die als basis een tekort hebben aan voldoende oplossingsstoffen om een ontstekingsproces te stoppen.

Mijn praktijk: Ik ga met je op zoek naar de oorzaak van de oorzaak. Klachten of ziekte zijn in mijn visie een opstapeling of domino effect van signalen van het lichaam die een periode niet opgemerkt zijn. Zo ontstaan chronische klachten en soms heeft het lichaam weer een duwtje in de goede richting nodig om te herstellen. Ik werk in de basis met een vetzurentest. Deze laat duidelijk zien hoe 11 vetzuren (omega 3,6 en 9) in jouw lichaam zijn verdeeld en geven een beeld van je gezondheid. Verder kun je bij me terecht voor o.a. een voedselintolerantietest, darmmicrobioomonderzoek of een onderzoek specifiek voor jou samengesteld. Door het lichaam weer de goede voeding te geven, de darmen te optimaliseren en te werken met supplementen kan het lichaam weer vanuit zichzelf herstellen. Door breed te kijken naar de achtergrond van je klachten, een stukje onderzoek en je informatie te geven en te leren wat nodig is geef ik je de tools om je gezondheid weer in eigen hand te nemen!

Je kan me mailen of bellen voor een afspraak: info@voeding4fit – 06-57163578.

Ik werk op maandag in mijn praktijk in Waddinxveen en Zevenhuizen, maar je kan ook op afstand worden geholpen via een zoom of telefonisch gesprek.

“Laat tijdens de behandeling even jouw klacht mijn zorg zijn.”

Leave a comment