Violet Borneman, Born4yoga, Yogadocent en Yogatherapeut
Waddinxveen

Website: www.born4yoga.com
Email: info@born4yoga.com

Opleiding: : Internationaal Yoga Alliance gecertificeerde instructeur in Power/ Vinyasa yoga en Yin yoga, gecertificeerd stoelyoga docent, gecertificeerd Dynamic Spiral Yoga Teacher, en yoga therapeut in opleiding.
international geaccrediteerd en gecertificeerd Yoga Therapeut (IAYT), gecertificeerd yoga docent in o.a. Power/ Vinyasa yoga (YA/ RYT), Yin yoga (YA/RYT),  stoelyoga (stoelyoganederland), Dynamic Spiral Yoga (RYT).

Werkervaring: 
Ruim 25 jaar ervaring in de sportbranche. Eigen yogastudio sinds april 2019.

Mijn praktijk: Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Yoga is echter veel complexer dan dat, het is een levensstijl, waarbij geleefd wordt volgens het achtvoudige yoga-pad. In een volwaardige yogales zal dan ook niet alleen de aandacht aan de fysieke houdingen (asana’s) besteed worden, maar ook aan ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie (dhyana) en concentratie (dharana), waarbij het doel is om echt naar binnen te keren, te voelen en ervaren wat uw lichaam u op dat moment aangeeft (pratyahara). In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leert u te luisteren naar uw eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie u werkelijk bent. In uw volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Yoga therapie gaat iets verder, is altijd op maat gemaakt en beschouwd de persoon als geheel (holistisch). Er wordt dus niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de aanloop tot de klacht, de mate van stress/ ontspanning (psychische gezondheid), eventuele operaties, medicatie gebruik, etc. Naast de yogaoefeningen, die veelal eenvoudig en zacht van aard zijn, wordt tevens mindfulness en ademhalingstechnieken toegepast. De essentie van yogatherapie is dat het nooit pijn mag doen!

Violet Borneman is Internationaal geaccrediteerd en gecertificeerd yoga therapeut (IAYT). Born4Yoga biedt hulp bij een scala aan klachten waar soms geen duidelijke medische oorzaak voor te vinden is, zoals o.a. angst en depressie. Een bezoek aan een yogatherapeut kan in deze gevallen uitkomst bieden. Wilt u meer informatie? U bent van harte welkom voor een kopje thee!

Yogatherapie is geschikt voor iedereen en kan ook als aanvullende zorg bij medische begeleiding of fysiotherapie worden ingezet. Uit onderzoek blijkt bovendien dat yoga een belangrijke rol kan spelen bij de behandeling van diverse medische aandoeningen die in verband staan met trauma’s, stress en verslaving. Op lange termijn ondersteunt yoga veranderingen in de neuroplasticiteit van de hersenen. Op korte termijn kan yoga daarentegen helpen bij het verlichten van allerlei symptomen gerelateerd aan een diversiteit van medische aandoeningen, zoals o.a. kanker, auto- immuunziekte, hart- en vaatziekte, hernia, chronische pijn, slapeloosheid, burn-out, hormonale disbalans, (postnatale) depressie en angst, spier/skeletletsels.

Yoga therapie is veilig en pijnloos, en we doen het SAMEN. Yogatherapie is vaak zeer effectief, zeker als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Bij Born4yoga geloven we dan ook in de helende eigenschappen van traditionele yogaprincipes, moderne yogatherapie, Ayurveda en conventionele geneeskunde, aangepast aan het individu voor zijn / haar persoonlijke behoeften.

Met wat voor soort klachten kunt u bij mij terecht:  Ademhalingsproblemen, Chronische pijnklachten, Hormonale disbalans, Psychosomatische klachten, Psychische- of stressklachten, Burn out, Hormonale disbalans, Pijnklachten.

“Laat tijdens de behandeling even jouw klacht mijn zorg zijn.”

Leave a comment