Judith van Zwet, psychomotorische kindercoach en reflexbehandelaar

Website: http://judithcoachtkinderen.nl
Email: info@Judithcoachtkinderen.nl

Opleiding: Psychomotorische Kindercoach, Reflexintegratie RMTI level 1 t/m 3, Face the Fear en Schoolreadiness, Visuele Screening FON, Kinderyoga, Taaldans en rekendansdocent, verenigingsleidster jazzdans en daarnaast vele bijscholingen o.a. gericht op de ontwikkeling van het (jonge) kind.

Werkervaring: Met veel plezier heb ik al vele tientallen jaren dansles bij de plaatselijke dansvereniging gegeven. Hierdoor ontstond er ook steeds een grotere interesse voor het (jonge) kind en hun ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik mij steeds verder geschoold en heb ik dit vooral verwerkt in de danslessen. Sinds 2023 ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Mijn praktijk: In mijn praktijk staat het kind centraal. Wat heeft jouw kind nodig om te groeien.
Mijn motto is dan ook Speel Beweeg en Leer en uw kind groeit meer.

Om te groeien is het belangrijk dat er genoeg verbindingen in de hersenen worden aangelegd. Hoe meer verbindingen er zijn, hoe beter het ‘schoolse’ leren zal gaan. Hierbij zet ik verschillende dingen in, zoals creatief, therapeutisch spel en verschillende beweegvormen. Tevens doe ik een visuele screening om te kijken of de ogen goed samen werken.

Daarnaast kijk ik of de primaire reflexen misschien de ontwikkeling in de weg zitten. Primaire reflexen helpen je ontwikkelen, geboren worden en te overleven. De reflexen ontwikkelen zich door en leert uw kind o.a. om te rollen, kruipen, zitten en staan. Door veel te bewegen worden het bewuste bewegingen en worden er dus verbindingen in het brein aangelegd.
Als een reflex nog actief is (en dus nog geen bewuste beweging is), wil het lichaam weleens bewegen zonder dat je kind het wil. Dit kan je kind in de weg zitten, tijdens zijn ontwikkeling. Ook op school kan je kind daar last van hebben, je merkt bijvoorbeeld dat het lezen, rekenen e/o schrijven niet vanzelf gaat.
Gelukkig is hier iets aan te doen!
Middels specifieke bewegingen gaan we samen zorgen dat de reflexen integreren. In Engels wordt dit mooi gezegd: Show the body the way!
Met plezier en passie begeleid ik je kind naar meer balans in het lichaam en het brein.

Met wat voor klachten kunt u bij mij terecht: Als kindercoach kan ik o.a. helpen bij kinderen die onzeker zijn, lezen lastig vinden, rekensommen verkeerd blijven maken, een laag zelfvertrouwen hebben, school lastig vinden, vermoeden van dyslexie hebben, in de w-zit zit, vaak struikelen, even niet lekker in hun vel zitten. Ook kinderen waarbij getwijfeld wordt of ze door naar groep 3 kunnen of nog een jaartje blijven kleuteren kan ik screenen.

Speel Beweeg en Leer en uw kind groeit meer.

Leave a comment