Violet Borneman, Born4yoga, YogadocentViolet Borneman
Waddinxveen

Website: 
www.born4yoga.com
Email: info@born4yoga.com
Opleiding: : Internationaal Yoga Alliance gecertificeerde instructeur in Power/ Vinyasa yoga en Yin yoga, gecertificeerd stoelyoga docent, gecertificeerd Dynamic Spiral Yoga Teacher, en yoga therapeut in opleiding.
Werkervaring: Ruim 25 jaar ervaring in de sportbranche. Eigen yogastudio sinds april 2019.

Mijn praktijk: Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Yoga is echter veel complexer dan dat, het is een levensstijl, waarbij geleefd wordt volgens het achtvoudige yoga-pad. In een volwaardige yogales zal dan ook niet alleen de aandacht aan de fysieke houdingen (asana’s) besteed worden, maar ook aan ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie (dhyana) en concentratie (dharana), waarbij het doel is om echt naar binnen te keren, te voelen en ervaren wat uw lichaam u op dat moment aangeeft (pratyahara). In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leert u te luisteren naar uw eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie u werkelijk bent. In uw volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Yoga therapie gaat iets verder, is altijd op maat gemaakt en beschouwd de persoon als geheel (holistisch). Er wordt dus niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de aanloop tot de klacht, de mate van stress/ ontspanning (psychische gezondheid), eventuele operaties, medicatie gebruik, etc. Naast de yogaoefeningen, die veelal eenvoudig en zacht van aard zijn, wordt tevens mindfulness en ademhalingstechnieken toegepast. De essentie van yogatherapie is dat het nooit pijn mag doen!

Met wat voor soort klachten kunt u bij mij terecht:  Ademhalingsproblemen, Chronische pijnklachten, Hormonale disbalans, Psychosomatische klachten, Psychische- of stressklachten, Burn out, Hormonale disbalans, Pijnklachten.