Evenementen Extra zorg Waddinxveen

Op deze pagina vindt u verslagen en foto's van de evenementen en activiteiten die door of in samenwerking met Extra zorg Waddinxveen zijn georganiseerd.

De evenementen en activiteiten die in vorige jaren zijn gehouden, kunt u bekijken via Evenementen 2015
en Evenementen 2016. U leest hier meer over o.a. de activiteiten die Extra zorg Waddinxveen heeft georganiseerd met Sportschool Den Edel en Fit&Go, Wadcultureel en de zorgmarkt in het gemeentehuis.

Hieronder leest u meer over de activiteiten en evenementen in 2017.

Beursvloer 17-5-2017

Tijdens de Beursvloer 2017 hebben voor Extra zorg Waddinxveen de volgende matches gemaakt. De foto's vind je hier.

Fioole Foundation (Grethe Fioole en Frans van Luit) maken foto's van alle therapeuten van Extra zorg Waddinxveen.
Extra zorg Waddinxveen zal de vrijwilligers een keer masseren.

Mama café Waddinxveen maakt reclame voor Extra zorg Waddinxveen bij de "mama's".
Extra zorg Waddinxveen geeft een workshop voor de moeders over een onderwerp (opvoeding, voeding, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, enz. enz.) die een van de therapeuten van Extra zorg Waddinxveen kan geven.

Gemiva-SVG "De Mingel" zorgt voor lekkers tijdens de mantelzorgmiddag (10 november 2017)
Extra zorg Waddinxveen geeft een workshop voor de clienten.

Care for Family geeft een high tea en rondleiding bij Care for Family op de Noordkade.
Extra zorg Waddinxveen geeft een workshop voor geïnteresseerde ouders die de voedselpakketten komen halen.

De invulling van de workshops wordt nog nader bepaald.

Het was weer een super leuke Beursvloer. Nieuwe contacten gelegd en Extra zorg Waddinxveen weer op de kaart gezet!!!

Extra zorg Waddinxveen op Gouweplein

Afgelopen zaterdag, 24 september, vond het Hop-on Hop-off evenement plaats. Met speciale bussen werden bezoekers langs verschillende plekken in Waddinxveen gereden. Op het Gouweplein kon iedereen kennis maken met verenigingen. Ook Extra zorg Waddinxveen was aanwezig en deelde fleurige bloemen uit. Het was een prachtige en geslaagde dag.

Wij zijn Extra zorg Waddinxveen

Heeft u ons al gezien? In het magazine Wonen, winkelen en werken in Waddinxveen, een bijlage bij de krant Hart van Holland van afgelopen week, staat op pagina 36 en 37 een grote advertentie. U ziet hier een groot deel van de praktijken die zijn aangesloten bij onze vereniging.

Geslaagde workshop 'Omgaan met stress'

Op woensdag 1 juni j.l. gaven Noor Bossers van Volg je verlangen en Esther Schijff van Voedingspraktijk Gouwe een workshop over 'Omgaan met stress'. Het doel van de workshop was om mensen praktische handvatten te geven waarmee ze hun stress kunnen aanpakken. Zo liet Noor de deelnemers ervaren wat mindfulness, lichaamswerk en meditatie/ontspanning met je kunnen doen wanneer je (veel) stress ervaart. Esther legde uit wat er gebeurt in je lichaam bij stress en welke invloed voeding heeft. De deelnemers vonden de workshop leuk, leerzaam en een 'eyeopener'. Na afloop ging iedereen heerlijk ontspannen naar huis.

Een mooi voorbeeld van samenwerking binnen Extra zorg Waddinxveen en zeker voor herhaling vatbaar.

Lezing 'Leven vanuit je hart' groot succes

Op dinsdag 17 mei hield Christel van der Honing, transpersoonlijk therapeut bij praktijk 'Binnen om' in Waddinxveen, een lezing voor een volle zaal in Cultuurhuys De Kroon.

De lezing, georganiseerd door bibliotheek De Groene Venen, ging over 'Leven vanuit het hart'. De langste weg die een mens in zijn leven aflegt, zo stelde Christel, is die van het hoofd naar het hart. Ieder mens kent bepaalde angsten die we veelal niet onder ogen durven te zien. We proberen deze angsten met ons hoofd de baas te blijven. Dit houdt ons weg van ons hart, van het voelen en werkelijk beleven en biedt uiteindelijk geen oplossing. We ervaren dat we steeds weer terecht komen in dezelfde patronen. Heling kan alleen plaatsvinden door weer contact te maken met onze binnenwereld, met alles wat er in ons lijf aan spanningen en emoties te voelen is.
Christel nodigde haar publiek uit om daar weer vertrouwd mee te raken. Dit 'diepe' voelen opent de deur naar onze intuïtie, onze innerlijke wijsheid. Je weet meer dan je denkt! Hoe dieper we kunnen afdalen in ons lijf, des te meer inzicht we krijgen in de angsten en emotionele pijn die we in ons leven hebben opgelopen. Als we er in slagen liefdevol naar die emoties en die pijn te kijken vindt er heling plaats. De weg naar meer levensgeluk bestaat volgens Christel dus niet uit hard werken, maar uit voelen en accepteren.

De lezing werd muzikaal ondersteund door zanger Hanno van der Loo, die zes toepasselijke nummers ten gehore bracht. Hanno werd op de piano begeleid door Jaco Benckhuijsen. De prachtige muziek zorgde voor afwisseling en gaf de lezing een extra dimensie: de goed gekozen nummers lieten de woorden van Christel extra binnenkomen en bezorgden menig bezoeker kippenvel.

Ook  2e zorgmarkt een succes

Gisteren, 12 mei, werd de 2e zorgmarkt gehouden. Extra zorg Waddinxveen heeft de markt, net als vorig jaar, georganiseerd en de gemeente stelde de raadszaal beschikbaar. Verschillende therapeuten van Extra zorg Waddinxveen waren aanwezig en bezoekers konden vragen stellen, informatie meenemen of zelfs een behandeling ervaren. Ook was er een stand van de hospice Waddinxveen. Hier konden bezoekers een impressie krijgen van hoe de hospice eruit gaat zien en welke vrijwilligersfuncties er nog openstaan. Ook Stichting Jeugd-en jongerenwerk was aanwezig. Ondanks het mooie weer hebben we toch een mooi aantal bezoekers mogen ontvangen en zijn er hier en daar weer afspraken gemaakt voor nieuwe samenwerkingsverbanden.

Wethouder Nieboer kwam langs en kreeg van
Debby de Wolf een aandenken aan de zorgmarkt uitgereikt. Ook feliciteerde zij Debby nog met het feit dat Extra zorg Waddinxveen sinds kort een vereniging is. Zij benadrukte het belang van samenwerking en verbinding in de zorg in Waddinxveen en de belangrijke rol die Extra zorg Waddinxveen hierin speelt.  We hopen dan ook volgend jaar wederom een zorgmarkt te kunnen organiseren.

Workshop 'Jij en ik en wij'    

Op donderdag 17 maart gaven Christel van der Honing (www.binnenom.nl) en Cora Groenenboom (www.vrijeruimte.info) een kleine workshop over communiceren. De workshop 'Jij en ik en wij' stond in het teken van afstemming, communicatie en bewustwording. Wil je leren communiceren en afstemmen op de ander? Dan zal je eerst moeten leren afstemmen op jezelf.

De workshop begon met een kennismakingsrondje en een speelse warming-up. Er werd een oefening gedaan waarin de deelnemers werden uitgenodigd om contact te leggen met hun lichaam. Er werden gesprekjes met elkaar gevoerd waarin ze moesten afstemmen op elkaar. Vervolgens hebben we de deelnemers laten ervaren hoe het is als je niet afgestemd bent op elkaar. Als afsluiting mocht iedereen een kaart aan zichzelf schrijven over wat zij zichzelf zouden toewensen binnen de communicatie... Deze kaarten worden over een maand naar hen toegestuurd.

Christel en Cora vonden het super leuk om deze workshop te mogen doen.

Mantelzorg verwendag

Op 10 februari heeft een deel van het team van Extra zorg Waddinxveen een grote groep vrijwilligers van Palet Welzijn een verwenochtend aangeboden. De vrijwilligers konden zich opgeven voor verschillende behandelingen en therapieën en zo kennis maken met de therapeuten van Extra zorg Waddinxveen. Zo konden de vrijwilligers kiezen uit een heerlijke ontspanningsmassage of voetmassage, verschillende creatieve therapieën, een kennismaking met kinesiologie of natuurkaarten of voedingstips krijgen. Het was een zeer geslaagde ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!
Lees meer in het magazine 'De mantelzorger centraal'.

 V.l.n.r. Tineke de Vos (Voetentijd), Carola van Ham (In2fysio), Sylvie Buring (Adarsa), Martine de Gruijter (Take it easy Waddinxveen), Margriet Koetsier (margrietkoetsier), Christel van der Honing (Binnenom), Geralda van Heijningen (pedicure-geralda), José Schenk (Teken maar), Nora Levits (In de knoop of in de knop), Ellen van Baaren (Stralend Inspireren), Inge van der Zwan (Praktijk Feeling), Wietske Vergroesen (Praktijk-Kimas), Debby de Wolf (Creëer Meer), Esther Schijff (Voedingspraktijk Gouwe) en Grethe van der Laan (grethevanderlaan).

Gezondheidsdag bij sportschool Den Edel 

Op de volgende datum waren een aantal collega's van Extra Zorg Waddinxveen aanwezig. 

31 oktober 2015 (13:00 - 17:00 uur) bij Sportschool Den Edel.

Tijdens de 55+ gezondheidsdag werden 55 plussers getest op gezondheid, fitheid en conditie.
Ook wanneer je nog geen 55 jaar bent, was je welkom om de verschillende therapieën te ervaren van Extra zorg Waddinxveen. 

Aanwezig waren:
Ellen van Baaren (13:00 - 15:00 uur)
Sylvie Buring (13:00 - 15:00 uur)
Carola van Ham (13:00 - 17:00 uur)
Geralda van Heijningen (13:00 - 17:00 uur)
Nora Levits (13:00 - 15:00 uur)
Ineke van Os (13:00 - 17:00 uur)
Hilde Pronk (15:00 - 17:00 uur)
Marjoke van Rooijen (13:00 - 16:00 uur)
Milou Stilting (13:00 - 15:30 uur)
Tineke de Vos (13:00 - 14:00 uur)
Wietske Vergroesen (13:00 - 15:30 uur)
Debby de Wolf (13:00 - 15:30 uur)
Inge van der Zwan (13:00 - 17:00 uur)
 

Sportschool Fit&Go, Kouwe Hoek 26, Waddinxveen

Op 26 september 2015 was een ieder welkom tussen 10:00 uur en 15:00 uur om verschillende therapieën te ervaren. Op deze dag waren de volgende therapeuten van Extra zorg Waddinxveen aanwezig: Martine de Gruijter, Marjoke van Rooijen, Wietske Vergroesen, Geralda van Heijningen en Inge van der Zwan. 

Wadcultureel

Op 12 september 2015 was Extra zorg Waddinxveen met een aantal therapeuten aanwezig. Veel flyers zijn uitgedeeld aan het publiek.
Er was veel aanloop in het lokaal waar de therapeuten aan het werk waren. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag!!!

Zorgmarkt Extra zorg Waddinxveen

Het was een feest op 19 maart 2015 in het gemeentehuis op de zorgmarkt georganiseerd door Extra zorg Waddinxveen. Ongeveer 100 bezoekers met veel vragen, nieuwsgierig wat complementaire zorg voor een ieder kan betekenen en met een voldaan gevoel naar huis. 


Hart van Holland

In het Hart van Holland stond op 18-3-2015 het volgende artikel.
 

Overleg

Op 21 februari is er een vergadering gehouden ter voorbereiding van de presentatie in het gemeentehuis op 19 maart 2015. We hebben de handen letterlijk en figuurlijk in elkaar geslagen. Wij hopen met z'n allen dat reguliere geneeskunde en complementaire zorg samen gaan werken.