Caroline Zwanenburg, Verpleegkundig specialist hormonale disbalansCaroline Zwanenburg.jpg
Zevenhuizen


Website: www.vrouwengezondheidzuidplas.nl
Email: carolinepraktijk@gmail.com
Opleiding en werkervaring: Sinds 1986 ben ik gespecialiseerd dialyse verpleegkundige, ik heb een periode gedoceerd aan de Haagse Hogeschool als praktijkverpleegkundige, gewerkt in de specialistische terminale thuiszorg, de opleiding post-HBO seksuologie gedaan en vervolgens werkzaam geweest als consulent seksuele gezondheid op de polikliniek Urologie. Als laatste (2014) heb ik de opleiding verpleegkundig specialist Care for Woman afgerond. In het voorjaar van 2016 start ik met de opleiding tot Hormoonfactortrainer.

Mijn praktijk: Hormoonveranderingen hebben grote invloed op het leven van vrouwen. Er is geen vrouw die niet ergens in haar leven geconfronteerd wordt met hormonale veranderingen: Zwangerschappen, kinderwens problematiek, menstruatieklachten, anticonceptie en overgang. Het zijn zomaar wat voorbeelden van hormonale veranderingen die klachtenvrij kunnen verlopen maar die ook gezondheidsproblemen kunnen geven.
Het is niet verstandig specifieke vrouwenklachten jaren te laten aanslepen want er is veel aan te doen. Sinds 2015 heb ik een praktijk voor hormonale disbalans en ben ik aangesloten bij de hormoonfactor.

Met wat voor soort klachten kunt u bij mij terecht: Gewichtstoename, stemmingswisselingen, slecht slapen, onrust, opvliegers, vermoeidheid, last van gewrichten, heftige menstruaties, problemen met hormonale anticonceptie, vruchtbaarheidsproblemen, PMS, endometriose, PCOS, huidproblemen, overgangsklachten, klachten tijdens en na chemotherapie.

Werkwijze: Ondersteuning bieden in veranderprocessen op het gebied van leefstijl en het voedingspatroon. Psychische begeleiding en advies welke supplementen kunnen helpen [advies op maat]. Klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen zodat er een nieuw evenwicht kan ontstaan en de hormonen in balans komen.  

Je kunt mijn website bezoeken en daar zelf een afspraak inboeken of je kunt mij mailen of bellen. In Waddinxveen heb ik praktijk bij Promessa vrouwenzorg (Jan Dorrekenskade-Oost 20) doorgaans op woensdagmiddag. Verder heb ik ook praktijk in Zevenhuizen.

Je bent van harte welkom.
Caroline Zwanenburg