Bilitis Nieuwenhuijsen, Autismecoach
Waddinxveen

Website: kickass-autismecoaching
Email: info@kickass-autismecoaching.nl

Opleiding: Ik ben van origine opgeleid tot leerkracht, iets wat ik nog steeds doe. Na nekele jaren heb ik post HBO opleiding tot remedial teacher gedaan. Inmiddels ben ik moeder van 3 kinderen met autisme. Dit zorgde ervoor dat ik in 2022, na het organiseren van een event voor meiden, besloot om de opleiding tot autismecoach te volgen. Ik krijg hier zo'n energie van.
Tijdens mijn loopbaan als leerkracht heb ik heel veel en diverse cursussen gevolgd. Sinds ik autismecoach ben, volg ik natuurlijk ook regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven.

Werkervaring:
Inmiddels ben ik al dik 20 jaar werkzaam als leerkracht en heb ik ook ervaring in het SO cluster 2. Daar heb ik ook gewerkt met kinderen met autisme. Ook ben ik moeder van 3 kinderen met autisme (15, 13 en 9 jaar). Begin 2022 wilde mijn dochter andere meiden met autisme leren kennen. Ik besloot een event te organiseren. Gaandeweg had ik veel contact met meiden en moeders. Ik merkte dat ik daar heel veel energie van kreeg. Dat was de doorslag om de opleiding tot autismecoach te volgen.
Sinds september 2022 heb ik mijn eigen praktijk. Mijn eigen ervaringen en de theorie vormen een mooie basis om aan de slag te gaan met kinderen/jongeren met autisme. Ik ben er niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ouders, brussen* en school. Om ze op een positieve en praktische manier handvatten te geven om met het kind/jongere met ASS om te gaan. Ook ben ik er voor de ouders en brussen zelf. Zij hebben ook een verhaal, waar naar geluisterd moet worden, dat is ook erg belangrijk.
Ook volwassenen met autisme zijn welkom als mijn aanbod ze aanspreekt.

* Een brus is een broer of zus van een kind met autisme.

Mijn praktijk:  is een heerlijke en gezellige ruimte. Ik wilde een fijne sfeer creëren, anders dan de kamertjes waar kinderen met ASS en hun regelmatig vertoeven. Een plek waar je even tot rust kan komen en vergeet dat je in een sessie zit. Waar je na afloop positief weer terug naar huis gaat.
In mijn praktijk kan ik met kinderen werken aan bijv. prikkelverwerking of het leren omgaan met stress of emoties. Ouders kan ik voorlichting geven over hoe te plannen, of leg ik aan familie uit wat autisme inhoudt. Maar ik bied ook een luisterend oof. Mijn eigen ervaring is dat dit heel erg fijn is ook van belang om te doen.
Verder bied ik ook enkele laagdrempelige activiteiten aan en organiseer ik zo nu en dan een event voor meiden met autisme.

Ben jij benieuw wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan zeker een kijkje op mijn website.

"Ik creëer fijne sferen."

Leave a comment