Christien Grotentraast, Traumatherapeut
Gouda

Website: www.heeljij.nu
Email: christien@heeljij.nu

Opleiding: Traumacoach, Healing, Live the Connection, Psycho Sociale- en Medische Basiskennis.

Werkervaring:
 Sinds 2015 ben ik werkzaam als traumatherapeut. Daarvoor heb ik 10 jaar massagetherapie gegeven. Daar ontdekte ik dat fysieke pijn zijn oorsprong had in stress en oud zeer en vaak gepaard gaat met emotionele pijn. Op mijn website lees je hoe die zoektocht verliep en hoe ik mijn eigen jeugd heb ervaren.

Mijn praktijk: 
Ik begeleid vrouwen die als kind niet werden gezien en gehoord door hun ouders. Die zijn opgevoed door ouders die er wel waren, maar er niet waren, emotioneel afwezig. Ouders die vooral met zichzelf bezig waren.

Opgroeien in een gezin met emotioneel onvolwassen ouders is een eenzame ervaring. De ouders leken en deden misschien heel normaal, en zorgden voor de lichamelijke gezondheid van het kind en voor voldoende veiligheid. Maar als zij geen emotionele band met hun kind aangaan, ontstaat er bij het kind een gapend gat.

Het gevolg hiervan is dat je je heel eenzaam voelt, toen, maar nu nog steeds. Niet goed genoeg, niet lief genoeg, niet interessant genoeg. Hoe je je ook aanpast. Dat maakt dat je je heel onzeker voelt.

Relaties aangaan is lastig voor je is, zowel met vriendinnen en collega’s, als met een partner. Je denkt vaak: die ander is beter af zonder mij.

Omdat je de ervaring hebt dat jou mening en gevoel er niet toe doet, spreek je die ook niet meer uit. Je houdt je mening voor je, je past je aan en je slikt je gevoel in.

Door het doen van simpele oefeningen en door healing, verwerk je je verleden. Zodat jij zelfverzekerd wordt. Liefdevolle en wederkerige relaties aan kunt gaan. Zodat je durft te zeggen wat je op je hart hebt. Je voelt je niet meer eenzaam en dat gapende gat is gevuld met liefde en gevoel van veiligheid.

“Laat tijdens de behandeling even jouw klacht mijn zorg zijn.”

Leave a comment